Apple-topman Tim Cook presenteert de Apple Watch
NOS Nieuws

Duurste Apple Watch kost 18.000 euro

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

De duurste versie van Apple's nieuwe horloge, de Apple Watch, gaat 18.000 euro (17.000 dollar in de VS) kosten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt tijdens een productpresentatie. De duurste variant van de Apple Watch is gemaakt van 18-karaats goud.

Apple is de eerste fabrikant van slimme horloges die de producten nadrukkelijk presenteert als mode-accessoires. Er zijn talloze versies in verschillende grootten te verkrijgen. Veel edities zijn duurder dan de nieuwe laptop die Apple vandaag eveneens presenteerde. Het goedkoopste horloge is 399 euro.

De duurste Apple Watch is 18.000 euro

De Apple Watch werkt als verlengstuk van de iPhone en werkt ook niet zonder zo'n toestel. Het horloge kan, net als veel andere smartwatches, e-mails en tekstberichten weergeven, routebeschrijvingen tonen en spraakcommando's opvolgen. Ook zit er een hartslagmeter in die van pas kan komen tijdens het sporten.

Daarnaast liet Apple apps zien van bekende app-makers die hotelkamers kunnen openen en taxi's kunnen oproepen. Het doel van slimme horloges is ervoor zorgen dat veel dagelijkse taken minder tijd kosten en dat de smartphone vaker in de broekzak of tas blijft.

Apple zegt dat de batterij van de Apple Watch bij normaal gebruik 18 uur meegaat. Dat betekent dat het horloge eigenlijk elke nacht moet worden opgeladen.

Apple presenteert Apple Watch

Analisten verwachten dat er dit jaar meer Apple-horloges worden verkocht dan het totale aantal slimme horloges dat in 2014 werd verkocht.

Concurrenten van Apple hebben al langer slimme horloges op de markt. Veel fabrikanten die Android-smartphones maken, zoals Motorola, LG, Samsung en Huawei, hebben al een paar maanden ook horloges met Android.

Ook horlogemakers als Swatch, Rolex en Tag Heuer gelden nu als concurrent van Apple. Een belangrijk verschil is dat traditionele horloges vaak jarenlang meegaan, terwijl de technologie in een horloge als de Apple Watch in relatief korte tijd verouderd is.

Nederland

Het horloge is vanaf eind april te koop, maar nog niet in Nederland. Omringende Europese landen als Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk krijgen de Apple Watch dan al wel.

Het zal waarschijnlijk zeker enkele maanden duren voordat de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl