Het zoekgebied van de MH370
NOS Nieuws

Rapport MH370: accu positiebepaler was oud

Een jaar na het verdwijnen van het toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 is het eerste onderzoeksrapport verschenen. Daaruit blijkt dat de accu van een van de zenders waarmee de locatie van het toestel bepaald had kunnen worden al meer dan een jaar over de datum was.

Dat heeft mogelijk de kans verkleind om tijdens de zoektocht signalen van het toestel op te vangen in de Indische Oceaan, waar het waarschijnlijk is neergestort. Het gaat om de accu van de plaatsbepaler van de zwarte doos met vluchtgegevens. De accu van de positiebepaler van de andere zwarte doos, die waarmee de gesprekken in de cockpit worden opgenomen, deed het wel.

Gedetailleerd

Verder beschrijft het 584 pagina's tellende rapport tot in detail hoe normaal de vlucht verliep. Het rapport is opgesteld door een onafhankelijke onderzoekscommissie in opdracht van de Maleisische regering.

In het rapport wordt de achtergrond van alle bemanningsleden ontleed, van hun medische gegevens tot hun financiële situatie en hun vliegervaring. Verder wordt het onderhoud van het vliegtuig uitgebreid belicht en worden het weer en de communicatiesystemen onder de loep genomen.

Behalve de accu komen er geen bijzonderheden naar voren uit het rapport. De houdbaarheidsdatum was december 2012. Tot die tijd was de werking gegarandeerd, daarna wordt die langzaam minder, aldus het rapport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl