NOS Schaatsen

Wüst overweegt eigen ploeg te beginnen

Keuze Wüst hangt niet af van Kemkers

Ireen Wüst overweegt om volgend seizoen een eigen schaatsploeg te beginnen. Met of zonder Gerard Kemkers. "In principe kies ik dan voor mezelf en hangt het niet af van wat Gerard doet", zegt ze aan de vooravond van de WK allround in Calgary.

Wüst maakte onlangs bekend na dit seizoen te vertrekken bij Team Continu. Sindsdien wordt ze steeds vaker in verband gebracht met haar oude coach Kemkers, die haar negen seizoenen onder zijn hoede had bij TVM en nu in dienst is van FC Groningen.

Een samenwerking met Ireen is nog niet actueel. En of dat actueel gaat worden, dat weet ik niet.

Gerard Kemkers

Sparren

"Af en toe heb ik wel contact met Kemkers, maar dat gaat niet verder dan waar ik volgend jaar moet schaatsen", legt Wüst uit. "Hij heeft geen ploeg én een contract bij FC Groningen. Dus het ligt niet zo simpel. We sparren af en toe, maar verder dan dat gaat het niet."

De andere optie voor Wüst is om zich aan te sluiten bij een bestaande ploeg. "Er zijn natuurlijk genoeg ploegen. Na dit weekend ga ik er goed over nadenken wat voor mij het beste past."

Kemkers cryptisch

Kemkers reageerde eerder deze week cryptisch op een mogelijke hernieuwde samenwerking met Wüst. "Dat is nog niet actueel. En of dat actueel gaat worden, dat weet ik niet. En of ik die stap daadwerkelijk ga maken, dat ga ik dan pas overwegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl