NOS Nieuws

Bierfiets aan banden in Amsterdam

Van der Laan pakt Bierfiets aan

Exploitanten van bierfietsen in Amsterdam nemen maatregelen om de overlast die de attractie veroorzaakt te verminderen. De gemeente onderzoekt nog of de bierfietsen verboden kunnen worden. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan na een gesprek met de bierfietsexploitanten.

Amsterdammers hebben al langere tijd last van de bierfietsen. Het voertuig heeft plaats voor tien tot twintig mensen en de inzittenden zijn niet zelden dronken en luidruchtig. In 2010 besloot de rechter al dat de rijdende biertap vanwege zijn breedte niet zonder speciale ontheffing de weg op mag.

In zijn brief aan de gemeenteraad zegt de burgemeester dat er nog steeds te veel overlast is. Vanaf nu gaan exploitanten hun chauffeurs beter trainen, de rit-duur verkorten, een limiet op het alcoholgebruik instellen en zonder versterkte muziek rijden.

Verbod

Volgens Van der Laan zijn de bierfietsen lastig aan te pakken voor de politie. Als agenten ingrijpen, ontstaat geregeld nog meer overlast door de reactie van de fietsers. Daarom onderzoekt de gemeente Amsterdam nog steeds of de voertuigen verboden kunnen worden.

Recentelijk is er ook een vergunning aangevraagd voor de zogenoemde amfibike, varende bierfietsen die op het water en op land kunnen worden gebruikt. Die aanvraag is in behandeling.

Een bierfiets rijdt door Amsterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl