Schilderwerk consulaat Angola gestaakt

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In Rotterdam zijn de schilders gestopt met het verven van het nieuwe consulaat van Angola

In Rotterdam zijn de schilders gestopt met het verven van het nieuwe consulaat van Angola. Die beslissing is genomen na overleg tussen de gemeente Rotterdam en het consulaat, meldt de gemeente.

Het pand is een rijksmonument en had niet zomaar beschilderd mogen worden. Mogelijk is het kwetsbare zandsteen in de voorgevel daardoor beschadigd geraakt.

Er was geen vergunning aangevraagd voor de werkzaamheden, terwijl dat wel had gemoeten. Begin volgende week is er overleg tussen de betrokken partijen. Dan wordt bekeken hoe het nu verder moet.

Rutger Polderman, bouwhistoricus en restauratieadviseur, heeft al een kijkje genomen bij het pand. Hij noemt het rijksmonument "totaal verknald" door het schilderwerk. "Dit hoort niet geschilderd te worden."

Polderman vindt dat de verflaag verwijderd moet worden, maar weet ook dat het nog een lastige klus wordt. "Stralen is geen optie."

Consulaat Angola tijdens de schilderbeurt en ervoor

STER Reclame