Robin Haase moest in Ahoy zijn meerdere erkennen in Andreas Seppi
NOS Sport

Haase en Sijsling duikelen uit top-100

Voor het eerst sinds oktober 2009 ontbreken de Nederlandse tennissers in de top-100 van de wereldranglijst.

Robin Haase, die sinds augustus 2010 altijd bij de eerste honderd stond, is op de nieuwste ranking van maandag twaalf plaatsen gezakt naar plek 102. Igor Sijsling moest liefst 44 posities inleveren en duikelde van de 89ste naar de 133ste plaats.

Haase en Sijsling verloren afgelopen week veel punten voor de wereldranglijst. De 27-jarige Hagenaar bereikte een jaar geleden de kwartfinales in Buenos Aires, maar verloor nu al in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. Sijsling was vorig jaar halvefinalist in Ahoy, maar moest veel punten inleveren omdat hij afgelopen week in Memphis in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Finale ABN Amro 2015: Wawrinka-Berdych

Wawrinka passeert Berdych

Thiemo de Bakker kruipt weer voorzichtig richting de top honderd, want hij schoof maandag zes plekken op naar de 136ste positie dankzij het bereiken van de tweede ronde in São Paulo. De Westlander kwalificeerde zich ook voor het ATP-toernooi van Rio de Janeiro deze week.

In de top-10 steeg Stan Wawrinka door zijn eindzege in Rotterdam naar de zevende plaats, ten koste van Tomás Berdych. De Zwitser versloeg de Tsjechische titelverdediger in de finale. De top-4 bestaat nog altijd uit Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray.

Indy de Vroome in Antwerpen

De Vroome klopt op de deur

Bij de vrouwen maakte de 18-jarige Indy de Vroome een grote sprong: van 247 naar 200. Ze zorgde afgelopen week in Antwerpen voor een stunt door haar wildcard voor het kwalificatietoernooi om te zetten in een plaats in het hoofdtoernooi en daarin ook nog eens de tweede ronde te halen.

Verder verdrong Petra Kvitova uit Tsjechië de Roemeense Simona Halep van de derde plaats en steeg Kiki Bertens van de 70ste naar de 67ste plek. Serena Williams blijft de nummer één.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl