NOS Sport

Wawrinka toernooiwinnaar in Ahoy

Wawrinka wint finale in Ahoy

Stan Wawrinka heeft het ABN Amro-toernooi op zijn naam geschreven. In de finale in Ahoy won de als vierde geplaatste Zwitser met 4-6, 6-3, 6-4 van de als derde geplaatste titelhouder Tomás Berdych uit Tsjechië.

In het duel tussen de halvefinalisten van de Australian Open had Berdych het in de eerste set voor het zeggen. Door zo veel mogelijk de sterke backhand van de Zwitser te omzeilen, controleerde de Tsjech de meeste rally's. En zijn sterke service bracht telkens uitkomst als hij in de problemen dreigde te raken.

Dat gebeurde bijvoorbeeld toen hij bij 5-4 voor de set serveerde, Wawrinka een breakpoint kreeg en hij met drie fraaie opslagen op rij de set binnenhaalde.

Gelukje helpt Wawrinka op weg

Wawrinka kwam in de tweede set beter uit de verf, nam ook meer initiatief en tankte zelfvertrouwen met onder meer een prachtige halfvolley bij 2-2. En dat vertrouwen betaalde zich uit met een beslissende break in de achtste game. Met een gelukkige netbal op breakpoint in de eerste game van de derde set zette de Zwitser een flinke stap op weg naar de zesde zege op rij in onderlinge duels.

Wawrinka raakte op stoom, durfde harder en dieper te slaan en zag dat Berdych geen antwoord had op dat agressieve spel. Bij 3-1 sloeg de Zwitser voor de tweede keer toe. Berdych brak nog wel een keer terug, maar kon de eerste zege van de Zwitser in Rotterdam niet meer voorkomen.

Wawrinka trots: vierde Zwitserse winnaar in Ahoy

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl