NOS Nieuws

V&D wil zes maanden extra

'Er is nog wel een beetje hoop'

V&D wil van verhuurders zes maanden de tijd krijgen om aan een nieuwe strategie te werken. Dat staat in de plannen die V&D vanavond bespreekt met verhuurders. De NOS heeft conceptplannen ingezien.

Verhuurders spelen een belangrijke rol in die onderhandelingen. Het noodlijdende V&D wil van hen een huurkorting bedingen van meer dan 50 procent voor de komende zes maanden.

Shop-in-shop

In ruil voor een mogelijke huurkorting willen de verhuurders meer greep op de inkomsten van V&D en het recht om de beste plekken in de winkel te verhuren aan andere partijen. Bijvoorbeeld door direct huur te kunnen innen van winkels die nu hun producten in de V&D-panden verkopen: de zogenoemde shop-in-shops. Ook willen ze volledige inzage in financiële gegevens van V&D.

Bovendien willen de verhuurders vastleggen dat zij een huurkorting voor de komende zes maanden terugkrijgen als V&D binnen die periode alsnog failliet gaat. Om dat te realiseren, komt V&D-eigenaar Sun Capital met meer geld over de brug.

Sun Capital is bereid een bedrag van 60 miljoen euro bij te leggen om de plannen te realiseren. Ongeveer de helft van dat bedrag zou een lening zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl