Het hoofdkantoor van het warenhuisconcern in Amsterdam vanmorgen
NOS Nieuws

V&D: we hebben 80 procent van de oplossing

V&D zegt dat een reddingsplan voor het concern voor 80 procent rond is. Het warenhuis overlegt dit weekend met verhuurders en banken om het plan helemaal rond te krijgen.

De oplossing moet volgens V&D-raadsman Willem Jan van Andel vandaag worden gevonden om het voortbestaan van het concern te garanderen. Gisteren werd al de hele dag overlegd over het reddingsplan.

'We moeten nog 20 procent van de oplossing'

IEF Capital, de verhuurder van een aantal grote V&D-winkelpanden, is optimistisch over de kansen op een akkoord. Volgens IEF is er gisteren "constructief overleg" gevoerd met andere verhuurders over een voorstel dat de vastgoedeigenaar heeft gedaan. Dat plan zou eerder goed zijn ontvangen door V&D, eigenaar Sun Capital en de banken.

Het voorstel wordt vandaag verder uitgewerkt "en dient dan door alle partijen geaccordeerd te worden", aldus IEF.

Vakbonden

V&D verkeert in grote geldnood en wil de salarissen met bijna 6 procent verlagen en ook minder huur gaan betalen. Het bedrijf zegt dat alleen te kunnen blijven bestaan als er drastisch in de vaste lasten wordt gesneden.

De vakbonden waren lang niet betrokken bij de onderhandelingen van dit weekend. "Ik vind het bijzonder opmerkelijk dat V&D en Sun met alles en iedereen in constructief overleg lijkt te zijn, maar vakbonden volledig links laten liggen", zei Niels Suijker van FNV Handel eerder vandaag.

In de middag kregen de bonden toch een uitnodiging om te komen praten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl