De vestiging van het warenhuis in Amsterdam. Het concern leed vorig jaar ruim 40 miljoen euro verlies
NOS Nieuws

'Constructief overleg' V&D vandaag verder

Het topoverleg over de toekomst van V&D gaat vandaag verder. De deelnemers aan de onderhandelingen zijn aan het einde van de avond vertrokken, zonder dat er een akkoord is bereikt over een reddingsplan. Het was wel de bedoeling om er gisteren uit te komen.

IEF Capital, de verhuurder van een aantal grote V&D-winkelpanden, is optimistisch dat er vandaag wel een akkoord wordt bereikt. Volgens IEF is er "constructief overleg" gevoerd met andere verhuurders over een voorstel dat de vastgoedeigenaar heeft gedaan. Dat plan zou eerder goed zijn ontvangen door V&D, eigenaar Sun Capital en de banken.

Uitgewerkt

Het voorstel wordt vandaag verder uitgewerkt "en dient dan door alle partijen geaccordeerd te worden", aldus IEF.

Over de uitkomst van dat cruciale overleg valt niets te zeggen. "Als het zaterdag in al die uren niet is gelukt, is het moeilijk te voorspellen of het vandaag wél lukt", zegt verslaggever Wessel de Jong.

Wessel de Jong: IEF Capital nog optimistisch

Vaste lasten

V&D verkeert in grote geldnood. De warenhuisketen wil daarom de salarissen van het personeel met bijna 6 procent verlagen en ook minder huur gaan betalen. Alleen als er drastisch in de vaste lasten wordt gesneden, kunnen de V&D-filialen blijven bestaan.

IEF eiste eerder deze week nog in kort geding dat het vier toplocaties van V&D mocht ontruimen als er geen huur zou worden betaald. De zaak is opgeschort, omdat V&D en de vastgoedeigenaar nu toch weer om de tafel zitten.

Bij het overleg gisteren zei eigenaar Sun Capital niet 40 miljoen, maar 60 miljoen euro in V&D te willen steken. Dat zette weer kwaad bloed bij onder meer de CNV Dienstenbond. "Zeker nu er meer geld beschikbaar is, moet het loonoffer van tafel", zei bestuurder Martijn den Heijer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl