NOS Schaatsen

Wüst: ik wil weer met mannen trainen

Wüst: ik wil weer met mannen trainen

Ireen Wüst wil op weg naar de Olympische Spelen van 2018 met mannen kunnen trainen. Om die reden heeft de viervoudig olympisch kampioene laten weten na dit seizoen te vertrekken bij Team Continu, waar ze louter vrouwelijke teamgenotes heeft.

De 28-jarige schaatsster benadrukt dat er absoluut geen conflict is met de schaatsploeg of met haar coaches Marianne Timmer en Gianni Romme.

Wüst: "Er is niets met de ploeg, met Marianne of met Gianni. Het is niks persoonlijks, er is niks voorgevallen, er is geen conflict. Ik mis de sportieve uitdaging af en toe. Mijn carrière duurt nog drie of vier jaar. Ik wil nog mooie dingen laten zien. En in deze omgeving kan ik niet die topprestatie leveren."

"Beslissing op gevoel"

Continu is een vrouwenploeg en daar ligt volgens Wüst het probleem. "Ik heb deze beslissing op gevoel genomen. Ik wil eerlijk naar mezelf zijn en naar de ploeg. Ik wil weer met mannen trainen", zegt ze. Was het dan niet mogelijk om mannen naar Continu te laten komen? Wüst: "Nee, dat was niet mogelijk in deze setting."

Vorig jaar duurde het lang voordat Wüst een ploeg kon vinden. Nadat TVM zich uit de schaatssport had teruggetrokken, zat ze voor het eerst in negen jaar zonder hoofdsponsor. Halverwege mei zette ze haar handtekening onder een contract bij Continu. En daar heeft ze achteraf geen spijt van.

"Absoluut niet. Ik ben de ploeg heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Maar het is simpel: ik wil geen spelletje spelen. Daarom maak ik het nu bekend. Zo vroeg mogelijk. Ik heb ook nog met niemand gesproken, dat vind ik niet eerlijk. Ik wil het hier op een mooie manier afsluiten."

De belangrijkste toernooien moeten nog komen. Volgende week zijn de WK afstanden in Heerenveen en begin maart de WK allround in Calgary. Hoe moet het nu verder? Is de relatie niet vertroebeld? "Nee, ik maak me geen zorgen. De onderlinge band versterkt nu juist door de eerlijkheid. Het is nu niet anders dan voorheen. Er is geen verschil in hoe ik betrokken ben bij de ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl