NOS Schaatsen

Besluit Wüst kwam als verrassing voor Timmer

Timmer: ik respecteer de keuze van Ireen

Marianne Timmer heeft niet zien aankomen dat Ireen Wüst de samenwerking wilde beëndigen met Team Continu. "Het kwam voor mij als een verrassing. Ik heb het vorige week gehoord. Leuk is het niet, maar ik respecteer haar keuze", zegt de coach in een eerste reactie.

"We hebben een goede klik, ze past in de ploeg. We maken ook een goed seizoen door", vervolgt Timmer. "Ireen volgt haar hart en ik leg me daarbij neer."

Wüst geeft als reden dat ze de uitdaging mist en graag weer met mannen wil trainen. "Ik ben blij dat Ireen eerlijk is. Het is een aparte week, maar we maken het seizoen gewoon af. De timing is nooit goed. Als ze dit over twee maanden bekend had gemaakt, dan was het ook niet leuk. We wilden ook niet dat het op een andere manier naar buiten kwam. Nu is het netjes gegaan. We kunnen er mee dealen."

Romme: het is spijtig

Gianni Romme, die samen met Timmer de leiding heeft over de vrouwenploeg, was afgelopen week ook totaal verrast door het nieuws. "Het is spijtig. We gingen een traject met elkaar aan. De insteek om slechts een jaar samen te werken heb je nooit. We wilden graag met haar verder", zegt de coach.

Romme kreeg het nieuws begin deze week te horen. "Wij hebben het ter kennisgeving aangenomen. Het was een mededeling. Heel spijtig", zegt hij. "De sponsor wist het iets eerder. Ik kreeg het later te horen, maar dat vind ik nog niet zo'n probleem."

Ireen Wüst en Gianni Romme

"Niet handig"

Romme begrijpt in tegenstelling tot Timmer niet zo goed waarom Wüst het op dit moment bekendmaakt. "Ik waardeer haar eerlijkheid, maar met de belangrijke kampioenschappen in het vooruitzicht is dit niet zo handig", zegt hij, daarbij wijzend op de WK afstanden en WK allround.

Wüst geeft aan dat ze het trainen met mannen mist en dat ze voor een groot deel de uitdaging mist. "We moeten dat respecteren", zegt Romme. "Maar het is heel erg jammer. We moeten nu ook verder. We hebben ook nog andere rijdsters in de ploeg en voor hun was dit ook een verrassing. Gelukkig hebben Marianne en ik veel meegemaakt in onze carrières. We moeten met die ervaring het seizoen goed zien af te sluiten. Daar zijn we professioneel genoeg voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl