NOS Voetbal

FC Utrecht schorst Kali alsnog

FC Utrecht schorst Kali alsnog

FC Utrecht heeft Anouar Kali alsnog voor drie duels geschorst vanwege het incident van afgelopen donderdag tijdens de training. De middenvelder kreeg het toen aan de stok met ploeggenoot Kristoffer Peterson, die hij een gebroken kaak sloeg.

Een dag na het onverkwikkelijke voorval besloot de club de boosdoener de hoogst mogelijke financiële boete op te leggen, maar een schorsing bleef Kali bespaard. Op die beslissing is de clubleiding nu teruggekomen.

"Dat is een grote inschattingsfout geweest", laat algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht op de website van FC Utrecht weten. "We hebben toen gemeend het snel te moeten oplossen en nog vóór aanvang van de volgende training een strafmaat bepaald. Die stond, bij nader inzien, niet in verhouding tot wat er zich tussen Anouar en Kristoffer heeft afgespeeld."

Excuses

“Het heeft het hele weekend aan mij geknaagd”, bekent Van Schaik. "Moreel gezien is mijn beslissing onjuist geweest. Wij hadden hem moeten schorsen, maar deden dat aanvankelijk niet. Dat doen we nu alsnog. Ik bied mijn excuses aan aan een ieder die zich gekwetst voelt of zich tekortgedaan voelt naar aanleiding van mijn foutieve beslissing."

Door de extra strafmaatregel zal de 23-jarige Kali, die afgelopen zondag tijdens het thuisduel met PEC Zwolle door het eigen publiek werd uitgefloten, moeten toekijken bij de competitiewedstrijden van FC Utrecht tegen Willem II, PSV en FC Dordrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl