NOS Voetbal

Kali: gelukkig hebben we het uitgepraat

Zondag verloor FC Utrecht thuis met 2-0 van PEC Zwolle. Veel aandacht ging bij dat duel echter uit naar de aanwezigheid van FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali. De 23-jarige Kali raakte eerder deze week in opspraak nadat hij bij een training ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak had geslagen. En zondag startte hij 'gewoon' in de basis.

Kali kreeg een geldboete van de technische staf en een aanvullende straf van de clubleiding. Over de hoogte en invulling hiervan wilde de club geen mededelingen doen. "Maar Anouar Kali wordt niet geschorst", vertelde clubvoorlichter Martin Versteeg vrijdag al.

Fluitconcert

In het duel met PEC Zwolle werd hij herhaaldelijk uitgefloten door zijn eigen aanhang. Het deed Kali echter weinig. "We waren daar op voorbereid als team. We wisten dat het zou gebeuren. Ik wist het ook. Maar we waren meer gefocust op de wedstrijd dus dat neem je niet echt mee. Aan de ene kant begrijp ik het maar gelukkig was het maar een klein groepje."

Het voorval op de training is door Peterson en Kali wel al uitgesproken. "Het had nooit mogen gebeuren. We zijn daarna gelijk gaan praten met z'n allen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat het voorbij moet zijn."

"Zelf besloten te spelen"

FC Utrecht schorste Kali niet en liet uiteindelijk de beslissing om tegen PEC te spelen aan de middenvelder zelf. "Ik denk dat ik goed gestraft ben, ik had zelf de keuze om te spelen." Kali besloot om op het veld te stappen. "Ik ben een voetballer en ik wil het liefst elke wedstrijd op het veld staan. Ik heb nog met Kristoffer (Peterson red.) gesproken en hij vond ook dat ik moest spelen."

De kous af

FC Utrecht-trainer Rob Alflen vond niet dat de club een statement had moeten maken om Kali buiten de selectie te houden. "Vooropgesteld, wat Anouar heeft gedaan kan niet, dat moge duidelijk zijn. Dus vonden wij ook dat hij straf verdiende, en een flinke straf. Alleen vonden wij het op deze manier goed en is voor ons hiermee de kous af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl