Robin van Persie haalt uit voor de 1-0

Manchester United voor rust langs Leicester

Manchester United heeft in eigen huis verzuimd om met grote cijfers te winnen van Leicester City. Bij rust was de stand al 3-0, maar in de tweede helft deed de formatie van Louis van Gaal er weinig aan om de score op te voeren: 3-1.

De Nederlanders in dienst van United, Robin van Persie en Daley Blind, hadden een belangrijk aandeel in de eenvoudige zege.

Op aangeven van Blind leidde Van Persie de zege na ongeveer een half uur in. De aanvaller van Oranje werd door zijn landgenoot de diepte in gestuurd en met zijn rechterbeen rondde hij op fraaie wijze af.

Falcao

Niet veel later eiste ook de veelbesproken Radamel Falcao een doelpunt voor zich op. Van Persie stuurde Ángel Di María de diepte in en de voorzet van de Argentijn werd door Falcao, die zich volgens Van Gaal moet bewijzen, binnengegleden.

Op slag van rust gooide Leicester City-verdediger Wes Morgan de wedstrijd op knullige wijze in het slot. Blind verlengde een corner en via het hoofd van Morgan belandde de bal in het doel van de hekkensluiter.

Tien minuten voor tijd - toen Van Persie al was gewisseld - deed Leicester via de Pool Marcin Wasilewski nog wat terug, maar de wedstrijd werd in de tweede helft geen moment spannend meer.

Manchester United, dat de vorige thuiswedstrijd nog verloor van Southampton, nam revanche voor de 5-3 nederlaag van eerder dit seizoen. United leidde in dat duel met 3-1, maar zag Leicester met behulp van twee strafschoppen alsnog zegevieren.

Christian Eriksen opende de score namens Tottenham

Liverpool en Tottenham Hotspur winnen

Liverpool kwam voor het eerst sinds 29 december weer eens tot winst op Anfield. Na remises in de League Cup en de FA Cup werd West Ham United met 2-0 verslagen. Raheem Sterling en Daniel Sturridge namen in de tweede helft de treffers voor hun rekening.

Op bezoek bij West Bromwich Albion boekte Tottenham Hotspur een overtuigende 3-0 overwinning. Al na zeven minuten opende Christian Eriksen uit een vrije trap de score. Zijn ploeggenoot Harry Kane was verantwoordelijk voor de resterende Londense doelpunten.

Eerder op de dag won Newcastle United al met 3-0 bij Hull City. Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita deden de hele wedstrijd mee voor de 'Magpies'.