Radamel Falcao juicht na zijn goal tegen Stoke City
NOS Voetbal

Van Gaal: Falcao moet zich bewijzen

Twaalf competitiewedstrijden en slechts twee goals. Het huwelijk tussen Louis van Gaal en Radamel Falcao is vooralsnog allesbehalve gelukkig te noemen. De van Monaco gehuurde Colombiaan is bij Van Gaal geen vaste waarde. Voor de Engelse media is het een raadsel.

In aanloop naar het duel met Queens Park Rangers vroegen de verslaggevers Van Gaal opnieuw naar een verklaring. Maar tevergeefs. "Dat is niet voor de media bedoeld. Dat is iets tussen de speler en zijn trainer. Sorry", aldus de trainer.

Afgelopen weekend behoorde de Colombiaan, die volgende de Engelse media meer dan 400.000 euro per week krijgt, zelfs niet eens tot de wedstrijdselectie voor de topper tegen Southampton.

"Hij moet zichzelf bewijzen. Dat hebben we met elkaar afgesproken. Alles is duidelijk voor hem en het is nog niet het einde van het seizoen. Hij heeft dus nog voldoende kansen", aldus Van Gaal vrijdag.

Of hij 95 miljoen pond of 5.000 pond kost, maakt voor mij geen verschil.

Louis van Gaal

"Of hij 95 miljoen pond of 5.000 pond kost, maakt voor mij geen verschil. Alle spelers moeten zich bewijzen. Ik heb hem uitgelegd dat hij op het veld moet laten zien wat hij waard is."

Tegenover Engelse media uitte de zaakwaarnemer van Falcao, Jorge Mendes, afgelopen week al zijn ongenoegen over de situatie. "Radamel is een fantastische speler en volgens mij is deze situatie heel vervelend voor de fans van Manchester United", zei Mendes.

"Ze hebben een briljante voetballer in huis, een van de beste ter wereld. En bij elke andere club zou hij altijd spelen. Elke wedstrijd, elke minuut. We weten niet wat er gaat gebeuren. We weten alleen dat Radamel volgend jaar bij een van de beste clubs ter wereld speelt, of dat nou Manchester United is of niet", aldus de zaakwaarnemer.

Van Persie

Van Gaal moet het zaterdag mogelijk stellen zonder Robin van Persie. De Nederlandse spits heeft nog steeds last van de enkelblessure die hij vorige week opliep tijdens het verloren thuisduel met Southampton (0-1).

"Het gaat om een lichte blessure", zei trainer Louis van Gaal vrijdag. Hij sluit daarom niet uit dat Van Persie toch in actie kan komen op bezoek bij QPR.

Van Gaal vindt dat Falcao zich moet bewijzen
Radamel Falcao en Louis van Gaal bij de presentatie van de Colombiaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl