Philip Cocu
NOS Voetbal

'Cambuur-uit, altijd moeilijk'

PSV schrok van de uitschakeling in de KNVB-beker tegen Roda JC, afgelopen dinsdag. Clubleiding, spelers, staf - niemand had de 3-2 nederlaag in Kerkrade zien aankomen. En dus werd de competitiewedstrijd van zaterdag bij Cambuur al op voorhand bijzonder serieus genomen.

PSV vertrok zelfs een dag eerder richting Leeuwarden. "Het is toch een moeilijke uitwedstrijd onder moeilijke omstandigheden", verklaarde trainer Phillip Cocu. "Normaal gesproken gaan we 's ochtends weg, dan kun je 's middags nog even slapen." Om vervolgens 's avonds de wedstrijd te spelen. Nu volstond dat niet.

"De spelers gaven aan dat ze het prettig vonden om een dag eerder te gaan. Dan is er tijd om te eten, verzorgd te worden. Daar hebben we naar geluisterd, uiteraard." Het resultaat? Een nipte overwinning (1-2). Cocu stelde vast dat de spelers goed hadden gereageerd op de nederlaag tegen Roda JC.

Je moet geluk hebben in dit soort wedstrijden.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum

Of het spel ook goed was? "Er waren fases dat we toch wel onder druk kwamen te staan van Cambuur. In de eerste tien minuten kregen ze twee mogelijkheden. Daarna werden we steeds sterker en gaven we weinig weg."

Georginio Wijnaldum vond het spel niet goed genoeg. "Ik weet wel zeker dat we beter kunnen. Voetballend kunnen we veel meer brengen. Hoe het komt dat we dat niet doen? Moeilijk te zeggen. Het leek alsof we niet durfden."

Net als de trainer sprak ook de aanvoerder van een moeilijke wedstrijd. En dat ze dat van tevoren al wisten. "Het is op kunstgras, we hebben net daarvoor verloren van Roda JC." Voor hetzelfde geld keek PSV tegen een achterstand aan na een kwartier. "Je kan op voorsprong komen, maar je kan ook achter staan. Je moet geluk hebben in dit soort wedstrijden."

Conclusie luidt: "We hebben een goede overwinning behaald. Vooral in de tweede helft hebben we een volwassen wedstrijd gespeeld", aldus Cocu, die tevreden naar de ranglijst kon kijken. PSV heeft 49 punten, Ajax 42, Feyenoord 34.

Zondag om 12.30 uur: Ajax-Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl