Roda JC heeft PSV uit de beker geknikkerd

Roda JC stoot PSV weer uit de beker

Roda JC heeft net als vorig jaar PSV uit het toernooi om de KNVB-beker gekegeld. De Limburgers wonnen in de achtste finales in Kerkrade na verlenging met 3-2 van PSV en nemen het nu op tegen Excelsior.

Trainer Phillip Cocu had zijn elftal op liefst vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van het team dat zaterdag Vitesse versloeg. Zo had doelman Jeroen Zoet vrijaf gekregen en mocht Remco Pasveer opdraven. En die werd al snel gepasseerd, door Tom van Hyfte. Pasveer kon diens eerste inzet nog keren, maar op zijn tweede, een pegel in de linkerbovenhoek, was hij kansloos.

PSV, wakker geschud door die vroege treffer, ging fel op jacht naar de gelijkmaker en die viel tien minuten later. Kort nadat de bal na een schot van Jürgen Locadia net voor de lijn gekeerd werd, scoorde Luuk de Jong op aangeven van diezelfde Locadia.

In het laatste kwartier voor rust gebeurde er weinig, al zeilde een vrije trap van Memphis Depay maar net naast het doel van Benjamin van Leer.

Verlenging

Een fout van Marcel Ritzmaier na een uur leverde Roda een enorme kans op, waar Anco Jansen wat al te lichtzinnig mee omsprong, want hij schoot van dichtbij naast. Een kwartier later werd het alsnog 2-1 via Edwin Gyasi die na een een-tweetje de bal hard in het doel jaste. Na een frommelgoal van De Jong in de 82ste minuut lieten Depay en Jansen nog flinke kansen liggen om een verlenging te voorkomen.

Roda kwam voor de derde keer op voorsprong dankzij Hicham Faik die Pasveer kansloos liet met een prachtige vrije trap, zeven minuten voor het einde van de eerste verlenging.

PSV drong daarna aan, kreeg ook wel wat kansjes, maar het dapper en tot het einde knokkende Roda liet de koploper van de eredivisie niet meer langszij komen. Vlak voor tijd liet Van Hyfte zelfs de kans op de 4-2 liggen.

Roda JC-spelers vieren de overwinning op PSV in de achtste finales van de KNVB-beker