Premier Rutte in Davos met de Finse premier Stubb
NOS Nieuws

Rutte: geen verlichting van Russische sancties

Premier Rutte voelt niks voor het verlichten van de sancties voor Rusland. Op het World Economic Forum in Davos noemde hij het onacceptabel om daarover te praten. Andere landen zoals Italië, Hongarije en Slowakije willen de sancties wel ter discussie stellen.

Rutte benadrukte dat de sancties voor Rusland niets te maken hebben met het neerhalen van vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne. "Rusland heeft de Krim ingenomen", stelt Rutte. "Daar zijn de sancties voor, niet voor de MH17." Rusland bemoeit zich nog steeds met Oekraïne, zei Rutte verder.

Uitdagingen

Rutte sprak samen met andere Europese politici in Zwitserland over de twee grootste uitdagingen voor Europa: economische groei en politieke stabiliteit.

"We zijn economisch extreem kwetsbaar", stelt Rutte. "We doen er veel te lang over om noodzakelijke maatregelen te implementeren."

World Economic Forum

Op het World Economic Forum komen jaarlijks zo'n 2500 politici, bankiers en economen bijeen. In het Zwitserse skidorp Davos spreken ze over nieuwe economische systemen en analyseren ze de huidige wereldeconomie.

Naast premier Rutte zijn ook de ministers Dijsselbloem (Financiën), Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) in Davos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl