NOS Voetbal

Munsterman vertrekt bij Twente

Aan het einde van dit seizoen vertrekt voorzitter en oud-directeur Joop Munsterman bij FC Twente. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de Tukkers.

Aldo van der Laan, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen, wordt zijn opvolger. Gerald van den Belt wordt de nieuwe directeur van Twente. Hij werd onlangs overgenomen van SC Cambuur, waar hij ook de directeur was.

Tranen bij de landstitel

Munsterman werd in 2004 voorzitter van FC Twente, toen het op de rand verkeerde van een faillissement. Onder zijn bewind klommen de Tukkers naar de top van de eredivisie en in 2010 werd de enige landstitel in de clubhistorie behaald. De omzet groeide onder zijn leiding van 10 naar 42 miljoen.

Daarnaast werd Twente onder Munsterman, die bij het behalen van het kampioenschap in tranen langs de zijlijn stond, twee keer tweede in de eredivisie en werd in 2011 de beker gewonnen. Bovendien werd het stadion uitgebreid van 13.250 naar ruim 30.000 zitplaatsen.

Kritiek op dubbelfunctie

Munsterman fungeerde als directeur van het managementteam én als voorzitter van de raad van commissarissen van de Tukkers. Daar was veel kritiek op, omdat hij in feite zijn eigen functioneren beoordeelde.

Door een nieuwe bestuursstructuur bij Twente kwam er twee weken geleden een eind aan de dubbelfunctie van Munsterman; hij stopte als directeur. Nu dus ook als voorzitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl