FC Twente-voorzitter Joop Munsterman (l) en Gerald van den Belt in actie voor Serious Request
NOS Voetbal

Cambuur-directeur naar FC Twente

Cambuur Leeuwarden moet op zoek naar een nieuwe directeur. Gerald van den Belt verlaat de Friese club en treedt per 1 februari toe tot het nieuw te vormen bestuur van FC Twente.

De Enschedese club is bezig met een bestuurlijke hervorming nadat voorzitter Joop Munsterman veel kritiek had gekregen omdat hij te veel 'petten op zou hebben'.

Munsterman blijft in de nieuwe structuur wel voorzitter, maar zal de operationele zaken uit handen geven. Van den Belt wordt bij Twente verantwoordelijk voor de financiële portefeuille en personele zaken.

Transfer

Van den Belt is blij met zijn 'transfer'. “Dit voelt voor mij als een logische stap op het goede moment. Ik laat Cambuur met een gerust hart achter; de club speelt eredivisie, is financieel gezond en heeft plannen voor een nieuw stadion. Dat was voor mij ook heel belangrijk in deze beslissing", zegt Van den Belt.

"Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging bij FC Twente. Dat FC Twente in categorie 1 (financieel ongezondste clubs, red.) zit schrikt mij niet af. Ik heb die situatie zowel bij Zwolle als bij Cambuur meegemaakt", zegt Van den Belt in een persverklaring van FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl