Sepp Blatter en Ali Bin al-Hussein, zijn Jordaanse uitdager voor het voorzitterschap van de FIFA
NOS Voetbal

Bin al-Hussein voorvechter van vrouwenvoetbal

De Jordaanse uitdager van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, Ali Bin al-Hussein, heeft volgens de Nederlandse voetbaltrainster Hesterine de Reus veel voor het vrouwenvoetbal in het Midden-Oosten betekend. De Reus werkte in 2010 en 2011 als bondscoach van de nationale vrouwenploeg in Jordanië. Samen voerden ze actie om het verbod op het dragen van een hoofddoek tijdens internationale wedstrijden opgeheven te krijgen.

"Ik heb positieve ervaringen met hem. Hij heeft fantastisch support gegeven aan het vrouwenvoetbal," aldus De Reus in Langs de Lijn.

De Reus heeft Ali Bin al-Hussein leren kennen als een integere voetbalbestuurder: "Het is een open persoon. Hij loopt voorop met vernieuwingen in de sport. Hij is oprecht geïnteresseerd in sportontwikkeling."

Vrouwentoernooi in het Midden-Oosten

De vice-voorzitter van de FIFA en halfbroer van de koning van Jordanië zorgde ervoor dat de WK voor vrouwen onder 17 in 2016 voor het eerst in een land in het Midden-Oosten wordt gespeeld. In zijn thuisland Jordanië. Bin al-Hussein is ook de drijvende kracht achter het Asian Football Development Fund, een ontwikkelingsprogramma voor voetbal in Azië. Bin al-Hussein is de tweede tegenkandidaat voor Sepp Blatter in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. Eerder al stelde de Fransman Jérôme Champagne zich kandidaat.

Op 29 januari sluit de kandidaatstelling voor het FIFA-voorzitterschap. De Europese voetbalbond UEFA heeft zich bij monde van voorzitter Michel Platini al achter de kandidatuur van Ali Bin al-Hussein geschaard. Zijn eigen regio, het Midden-Oosten is verdeeld. Naar verwachting zal in ieder geval Qatar voor Blatter stemmen als dank voor het toekennen van de organisatie van het WK 2022.

Hoeveel kans Bin al-Hussein maakt om de verkiezing te winnen weet voetbalcoach Hesterine de Reus niet, maar ze is voorzichtig optimistisch: "Het is in ieder geval positief dat er meerdere kandidaten meedoen. En ik ken de prins als iemand die geen ondoordachte beslissingen neemt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl