Ali Bin al-Hussein
NOS Voetbal

Bin-al Hussein, half zo oud als Blatter

Met Ali Bin al-Hussein heeft zich een tweede concurrent gemeld voor Sepp Blatter in de strijd om het hoogste ambt bij de FIFA. De Jordaniër, de huidige vice-voorzitter van de FIFA, maakte dinsdag zijn kandidatuur bekend. Eerder meldde een voormalige vertrouweling van Blatter, Jérôme Champagne, zich ook al voor de functie.

Correspondent Sander van Hoorn over de 39-jarige prins, die half zo oud is als Blatter (78): "Hij is opgeleid in het Westen en getrouwd met de dochter van een heel bekende Arabische diplomaat. Hij heeft derhalve veel connecties, naast de banden die hij al heeft als broer van de koning van Jordanië."

Al-Hussein geldt als de favoriet van de UEFA, de Europese voetbalbond die aanstuurt op een vertrek van Blatter. UEFA-voorzitter Michel Platini reageerde verheugd op het nieuws. "Ik ken Prins Ali heel goed. Hij heeft de nodige geloofwaardigheid om zo'n hoog ambt te bekleden. We wachten nu zijn toekomstplannen af."

Van Hoorn over Al-Hussein

Hussein werkt al jarenlang bij de FIFA, naast zijn voorzitterschap van de voetbalbond van Jordanië. Zijn voornaamste verkiezingsleus luidt dat de voetbalsport een bestuur van wereldklasse verdient en "een voorbeeld van ethiek, transparantie en goed bestuur" zou moeten zijn.

Hij hoopt als voorzitter ervoor te zorgen dat het voetbal weer centraal komt te staan en de discussies over corruptie uit de krantenkoppen verdwijnen.

De verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap zijn in mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl