NOS Sport

Zonderland jaloers, maar niet bevreesd

Zonderland is uitgedaagd

"Het is spectaculair en grensverleggend." Met die lovende woorden typeert Epke Zonderland het nieuwe turnelement dat door zijn Duitse collega Andreas Bretschneider recent is geïntroduceerd aan de rekstok. "Het is heel gaaf wat hij heeft gedaan."

De Duitser slaagde erin om een dubbele salto achterover met dubbele schroef te turnen. Zonderland: "Ik had het zelf ook graag gedaan, dus een beetje jaloers ben ik wel. Maar nee, ik lig er niet wakker van."

Uitdaging

Internationaal jurylid Vincent Reimering beaamt dat Zonderland niet direct hoeft te vrezen dat Bretschneider de Fries voorbij is. "Het is maar één element, een oefening bestaat uit tien elementen. Epke heeft veel meer elementen die een hoge waarde hebben."

Toch is Zonderland uitgedaagd door het knappe staaltje van de Duitser, want hij was toch juist degene die vernieuwende dingen liet zien aan de rekstok? "Ik heb dit wel geprobeerd, want het is niet moeilijk om te bedenken. Maar dan moet je het ook nog kunnen. Misschien moet ik het nog maar eens proberen..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl