ANP
NOS Nieuws

Facebook stelt nieuwe privacyvoorwaarden uit

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Facebook heeft de introductie van zijn nieuwe privacyvoorwaarden uitgesteld. De nieuwe voorwaarden zouden ingaan op 1 januari, maar dat is 30 januari geworden.

Op de pagina waar de wijzigingen in de voorwaarden worden uitgelegd, staat nu dat gebruikers automatisch met de nieuwe voorwaarden instemmen als ze Facebook na 30 januari 2015 nog steeds gebruiken.

Wijziging tijdens de kerst

Ook op de Facebook Site Governance, een pagina waar het bedrijf gebruikers op de hoogte stelt van veranderingen, is de datum gewijzigd in 30 januari. Opvallend is dat de wijziging stilletjes werd doorgevoerd op Eerste Kerstdag.

Rachid Finge
De wijziging werd op Eerste Kerstdag 'aangekondigd'

Een woordvoerder van Facebook in Nederland zegt tegen de NOS dat de datum is aangepast om gebruikers meer tijd te geven om na te denken of ze akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. "Alle gebruikers hebben een e-mail gekregen, maar dat gebeurt in fasen. Eén groep gebruikers heeft daardoor niet 30 dagen de tijd gehad om het nieuwe reglement tot zich te nemen."

Het College Bescherming Persoonsgegevens is verrast door het uitstel, maar is er wel blij mee. Het CBP doet onderzoek naar de voorwaarden van Facebook. "We hopen voor 30 januari de eerste conclusies met Facebook te kunnen delen", zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl