Eerste lichamen uit vermist toestel van Air Asia geborgen

Reddingswerkers van de Indonesische marine hebben in de Javazee de eerste lichamen geborgen. Die zijn van de passagiers van het verdwenen vliegtuig van AirAsia.

Het aantal geborgen lichamen is onduidelijk. De marine spreekt van veertig lichamen, maar het hoofd van de reddingsoperatie zegt dat dat een misverstand is en dat er pas drie lichamen uit zee zijn gehaald.

Behalve lichamen drijven ook wrakstukken van de Airbus, reddingsvesten en zuurstoftanks in het water. Op de zeebodem heeft een luchtmachtpiloot een schaduw gezien, mogelijk van de vermiste Airbus 320, meldde de chef van de reddingsoperatie tijdens een persconferentie in Surabaya.

Nabestaanden

Familieleden van de 162 inzittenden van het ramptoestel zijn op het hoofdkwartier van de reddingsoperatie in Surabaya bijgepraat over de jongste ontdekkingen in de zoektocht naar de verdwenen Airbus 320.

Mensen barstten in tranen uit, de ontzetting was groot. "Mijn hart is vervuld van droefheid voor alle families die betrokken zijn bij vlucht QZ8501", twitterde de directeur van de Indonesische luchtvaartmaatschappij AirAsia, nadat bekend was geworden dat er lichamen van slachtoffers waren gevonden. 

'Indonesische luchtmacht heeft lichamen zien drijven'

Zondag verdween de Airbus 320 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij AirAsia, toen die met 162 mensen aan boord van Surabaya op weg was naar Singapore. Kort tevoren had de piloot toestemming gevraagd om de vluchtroute te wijzigen vanwege de slechte weersomstandigheden.

Schepen en vliegtuigen uit diverse landen hebben gezocht naar het toestel. Uit de VS is gespecialiseerde zoekapparatuur op weg naar Indonesië. Ook China en Zuid-Korea hadden schepen toegezegd om naar de Airbus te zoeken.

STER reclame