Groot verdriet onder nabestaanden op het vliegveld in Surabaya
NOS Nieuws

'Mijn hart is vervuld van verdriet'

De directeur van AirAsia heeft de nabestaanden van de slachtoffers van het vermiste vliegtuig gecondoleerd. In de Javazee hebben reddingswerkers lichamen gevonden van passagiers die aan boord zaten.

"Mijn hart is vervuld van droefheid voor de families die betrokken zijn bij QZ8501. Namens AirAsia mijn condoleances voor iedereen. Woorden kunnen niet beschrijven hoe erg ik het vind", schrijft topman Tony Fernandes op Twitter.

Familieleden van de passagiers reageren geschokt op het nieuws dat er lichamen zijn gevonden in zee. Nabestaanden zagen in het hoofdkwartier op het vliegveld van Surabaya televisiebeelden van een drijvend, opgezwollen lichaam. Daarna begonnen velen te huilen en sommigen vielen flauw.

Het Indonesische televisiestation TV One heeft excuses aangeboden voor het onaangekondigd uitzenden van deze beelden.

Nabestaanden werden de afgelopen dagen op het vliegveld van Surabaya opgevangen. Ook topman Fernandes is onderweg naar het vliegveld.

  • AFP
    Nabestaanden op het vliegveld in Surabaya
  • AFP
    Een familielid krijgt medische hulp nadat ze beelden van een drijvend lichaam heeft gezien

Ook bij Anggi Mahesti en haar familie is het gevoel van ongeloof groot. De tienhoofdige familie zou op vakantie gaan naar Singapore. Maar omdat de vlucht was vervroegd, miste ze hun vlucht. Haar man had een mail waarin stond dat de vlucht vervroegd was niet geopend en een telefoontje van AirAsia gemist.

"We waren aanvankelijk woest op AirAsia en ons reisbureau. Terwijl mijn man aan de servicebalie bezig was met compensatie, kreeg hij te horen dat de vlucht vermist werd", vertelt Mahesti in de South China Morning Post.

Volgens de passagierslijst zaten er 26 mensen niet in het vliegtuig die wel tickets hadden, meldt de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl