Dominique Weesie
NOS Nieuws

PowNed: Hoes bracht zichzelf in problemen

PowNed ziet de rechtszaak die door Onno Hoes tegen de omroep is aangespannen met vertrouwen tegemoet. 'Wij zijn van mening dat we niets strafbaars hebben gedaan", zegt PowNed-voorzitter Dominique Weesie in een reactie op de aangifte (.pdf) door Hoes wegens smaad en laster.

Het tv-programma PowNews zond op 3 december beelden uit van een ontmoeting van Hoes met een 20-jarige man. Daarin liet Hoes zich volgens Weesie laatdunkend uit over de Maastrichtse gemeenteraad. De beelden zijn met een verborgen camera gemaakt.

Gedragscode

Volgens Weesie was dat een zwaar maar gerechtvaardigd middel, omdat Hoes voor de tweede keer de waardigheid van zijn ambt en de reputatie van Maastricht op het spel zette.

De eerste keer was vorig jaar toen Hoes in moeilijkheden kwam toen hij zoenend met een 24-jarige minnaar werd gefotografeerd in een Maastrichts hotel. De gemeenteraad gaf hem toen een laatste kans.

Volgens Weesie heeft ook een politiek ambtsdrager recht op een privéleven, maar heeft Hoes de gedragscode voor politieke ambtsdragers geschonden. Daarin staat dat een politiek ambtsdrager 24 uur per dag alert moet zijn op handelingen of gedragingen die het aanzien en de integriteit van het politieke ambt kunnen schaden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl