Lorenzo Vinciguerra wordt door het Filipijnse leger uit de helikopter getild
NOS Nieuws

Zwitser ontsnapt aan Filipijnse terreurgroep

Een Zwitser die bijna drie jaar werd vastgehouden door de Filipijnse terreurgroep Abu Sayyaf is aan zijn gijzelnemers ontsnapt. Bij zijn ontsnapping werd op hem geschoten, waardoor hij gewond raakte, zegt een woordvoerder van het Filipijnse leger.

De Zwitser wordt door legerartsen behandeld aan zijn verwondingen. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk. Hij zou zijn ontkomen tijdens een aanval van het leger op de basis van Abu Sayyaf.

De Zwitser pakte volgens correspondent Michel Maas tijdens een worsteling een hakmes van een commandant af en sloeg hem daar mee dood.

De 49-jarige Zwitser, Lorenzo Vinciguerra, werd in februari 2012 samen met de Nederlander Ewold Horn ontvoerd door de islamitische terreurgroep Abu Sayyaf in de provincie Tawi-Tawi. De twee waren op vogelsafari op het eiland Jolo toen ze werden ontvoerd.

Hun gids, een triatleet, wist later te ontkomen door van een speedboot in het water te springen en weg te zwemmen.

Nu is dus ook de Vinciguerra aan de gijzelnemers ontsnapt. Van Ewold Horn ontbreekt nog ieder spoor. Volgens Michel Maas is de Zwitser nog niet verhoord, dus weten we nog niet of Horn ook op dezelfde plek wordt vastgehouden.

Ewold Horn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl