NOS NieuwsAangepast

Nederlanders nog altijd ontvoerd

De ontvoerde journalist Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen zijn weer vrij, maar er zijn nog twee Nederlanders die in het buitenland ontvoerd zijn.

De Nederlander Sjaak Rijke werd twee jaar geleden tijdens een vakantie gevangengenomen in het Malinese Timboektoe. Met geweld werd hij met een Zweed en een Zuid-Afrikaan meegenomen uit een restaurant. Een Duitser die weigerde mee te gaan, werd doodgeschoten.

In een video riep Rijke in september dit jaar op te vechten voor zijn vrijheid, "anders is er geen uitweg". Ook zei hij dat het redelijk goed gaat met hem.

Vogelsafari

Vogelspotter Ewold Horn werd vorig jaar in februari samen met een Zwitser en een Filipijnse gids op de Filipijnen ontvoerd. De terreurgroep Abu Sayyaf zou erachter zitten. De toeristen kwamen terug van een vogelsafari toen ze werden gevangengenomen.

Hun gids, een triatleet, wist later te ontkomen door van een speedboot in het water te springen en weg te zwemmen. Horn en de Zwitser worden nog steeds vermist. Abu Sayyaf staat op de Amerikaanse terreurlijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl