De onthulling van de nieuwe Bondwagen, de Aston Martin DB10
NOS Nieuws

Kwijlen op het 'nieuwe bakkie' van James Bond

"Echte James Bond-fans zijn al sinds de aftiteling van de film Skyfall in 2012 bezig met de opvolger", zegt Jasper Hartog, initiatiefnemer van de website bondblog.nl. Hij verwacht dat de nieuwe Bondfilm Spectre wederom een kaskraker gaat worden.

De opnames moeten nog beginnen, maar de presentatie van de 24ste film over James Bond bracht veel liefhebbers vandaag al in extase. Op Twitter werd er positief gereageerd op de titel, maar keken de fans vooral verlekkerd naar de nieuwe auto van de actieheld, een zilverkleurige Aston Martin DB10.

"De perspresentatie was ontzettend spannend", aldus Hartog. "De titel was tot vandaag geheim, het was niet net als bij de vorige film al twee maanden van tevoren uitgelekt."

De naam Spectre klonk de Bondfans bekend in de oren. Hartog: "Het is de naam van de misdaadorganisatie die al vanaf de eerste film meedoet. Gedurende de hele jaren zestig speelde Spectre een belangrijke rol, daarna verdween het uit de verhaallijn. Nu komen de misdadigers eindelijk weer terug."

Heden kruist verleden in Nieuwe James Bond

Spectre zal wederom hoge ogen gooien.

​Jasper Hartog, Bondblog.nl

Welke rol Spectre gaat spelen is volgens Hartog nog totaal onduidelijk. "De makers hebben er niks over losgelaten. Maar ik verwacht dat de leider van deze misdaadorganisatie Ernst Stavro Blofeld terugkomt." De kale man met zijn witte angora-kat is de aartsvijand van Bond.

Vorige week speculeerde de Britse krant The Daily Mail ook al dat Blofeld terug zal keren. Hartog: "We zullen waarschijnlijk zien wat er van hem geworden is sinds de jaren zestig."

Moderne 'look'

Dat betekent volgens Hartog niet dat de stijl van Spectre teruggaat naar de jaren zestig. "De film zal een moderne 'look' hebben. In 2006, toen Daniel Craig James Bond werd in Casino Royale, zijn de makers met een schone lei begonnen. Alle ontwikkelingen liggen sindsdien open en alles speelt zich in de huidige tijd af."

Volgende week beginnen de opnames van de film. Fans moeten nog ruim een jaar wachten totdat Spectre in de bioscopen draait. Bondfan Hartog heeft het volste vertrouwen in het eindresultaat. "Er zitten fantastische acteurs in, zoals Christoph Waltz. Spectre gaat hoge ogen gooien."

Wie speelden James Bond?

Acteur Periode Aantal films
Sean Connery1962 - 1967 en 19716
George Lazenby19691
Roger Moore1973 - 19857
Timothy Dalton1987 - 19892
Pierce Brosnan1995 - 20024
Daniel Craig2006 - nu3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl