NOS Nieuws

'Spectre' nieuwe Bond-film

  • AFP
    Regisseur Sam Mendes presenteerde de cast van Spectre
  • EPA
    Daniel Craig en Monica Bellucci bij de presentatie van Spectre
  • AFP
    Monica Bellucci (l), Léa Seydoux (m) en Naomi Harris (r)
  • AFP
    Regisseur Sam Mendes onthult de nieuwe Bond-auto: een Aston Martin DB10
  • AFP
    Bondgirls Léa Seydoux en Monica Bellucci
  • AFP
    Acteur Daniel Craig (l), producent Barbara Broccoli (m) en regisseur Sam Mendes (r)
  • AFP
    Ben Whishaw speelt weer Q.
  • AFP
    Léa Seydoux speelt Madeline Swan

De nieuwe film van James Bond heet Spectre. De titel verwijst naar een misdaadorganisatie die in eerdere films al was te zien.

Daniel Craig keert terug als 007. Zijn baas M. wordt, zoals aan het einde van de vorige film Skyfall te zien was, gespeeld door Ralph Fiennes. Ook Ben Whishaw komt terug in zijn rol als Q., de man die de technische speeltjes aan Bond geeft.

Slechterik

De Oostenrijkse Oscarwinnaar Christoph Waltz, bekend van onder meer Inglourious Basterds en Django Unchained, krijgt zoals al was uitgelekt een grote rol. Vermoedelijk speelt hij de slechterik in de nieuwe Bondfilm.

Het personage van Waltz heet Oberhauser. Hij zou de zoon zijn van een ski-instructeur die een soort vaderfiguur was voor James Bond. Eerder waren er geruchten dat Waltz de rol van Blofeld, de leider van Spectre, op zich zou nemen. Het lijkt er nu op dat de kale schurk met zijn kat vooralsnog niet terugkeert in de Bond-films.

Bondgirls

Ook het Italiaanse supermodel Monica Bellucci speelt in Spectre. Zij neemt de rol van Lucia Sciarra op zich. De andere Bondgirl is de Franse actrice Léa Seydoux. Zij speelde eerder in Midnight in Paris, La Vie d'Adèle en The Grand Budapest Hotel.

Nederlands tintje

Er is ook een Nederlands tintje aan Spectre. De Zweeds-Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema is als director of photography verantwoordelijk voor het camerawerk.

De opnames van de 24ste film over James Bond beginnen maandag. Er wordt gefilmd in Londen, Rome, Mexico-Stad, Marokko en Oostenrijk.

Spectre komt in het najaar van 2015 in de bioscoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl