ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Plannen tweede divisie gaan door

De bondsvergadering van de KNVB heeft dinsdag ingestemd met de voetbalpiramide, die vanaf het seizoen 2016/2017 middels de herinvoering van de tweede divisie voor een betere doorstroming moet zorgen tussen het betaald en het amateurvoetbal.

Nadat afgelopen zaterdag de Verenigingsraad Amateurvoetbal al akkoord ging, stemde dinsdagmiddag ook de algemene vergadering betaald voetbal in met de plannen.

De bondsvergadering van de KNVB bekrachtigde dinsdagavond in Zeist formeel de goedkeuring van zowel de prof- als de amateursectie. Drie leden van de bondsvergadering stemden tegen, één onthield zich van stemming. De overige 56 leden stemden voor de nieuw te vormen voetbalpiramide.

Historische beslissing

In het nieuwe piramidemodel wordt tussen de eredivisie en de Jupiler League enerzijds en de twee afdelingen in de Topklasse en de zes afdelingen in de Hoofdklasse anderzijds, een nieuwe landelijke divisie ingevoerd. Die tweede divisie was in 1971 opgeheven.

Bondsvoorzitter Michael van Praag sprak in Zeist van een "historische beslissing". Vierenhalf jaar geleden werd al de Topklasse ingevoerd, ook om de doorstroming tussen de amateurs en het betaalde voetbal te verbeteren.

Hoe zit de piramide nu in elkaar?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl