Cosby besloot zelf te vertrekken als lid van de raad van de toezicht van de Temple Universiteit in Philadelphia.
NOS Nieuws

Cosby neemt ontslag bij zijn oude universiteit

Acteur Bill Cosby verbreekt de banden met de universiteit waar hij is afgestudeerd, vanwege de beschuldigingen van seksueel misbruik. Hij trekt zich terug als lid van de raad van toezicht van de Temple Universiteit in Philadelphia.

Zo'n twintig vrouwen hebben Cosby de afgelopen tijd beschuldigd van aanranding of verkrachting. Hij zou een aantal van hen hebben gedrogeerd voordat hij zich aan hen vergreep.

Voor andere instellingen waar Cosby contacten mee had, was dat al reden om de samenwerking te verbreken, waaronder de University of Massachusetts Amherst. Maar Temple deed dat niet.

Ik heb altijd het belang van de Temple Universiteit en zijn studenten willen dienen. Daarom heb ik nu mijn ontslag ingediend bij de raad van toezicht.

Bill Cosby

De eerste die naar voren kwam met beschuldigingen van misbruik was een vrouw die werkte voor het vrouwenbasketbalteam van Temple. Zij sleepte hem in 2004 voor de rechter. De zaak werd geschikt in 2006.

Nu er steeds meer vrouwen komen met beschuldigingen, zegt Cosby dat het beter is voor de universiteit als hij zich terugtrekt. "Ik heb altijd het belang van de Temple Universiteit en zijn studenten willen dienen. Daarom heb ik nu mijn ontslag ingediend bij de raad van toezicht", schrijft hij.

De universiteit laat weten het ontslag te accepteren en dankt Cosby voor zijn diensten.

Bill Cosby zat in de jaren 60 op de Temple Universiteit en werd lid van de raad van toezicht in 1982.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl