Bill Cosby tijdens een optreden in september in Las Vegas
NOS Nieuws

Weer beschuldiging tegen Bill Cosby

De Amerikaanse tv-ster Bill Cosby (77) wordt opnieuw van aanranding beschuldigd. Tv-presentator en model Janice Dickinson vertelde in een tv-programma dat zij begin jaren tachtig bij Cosby was geïntroduceerd. Zij hoopte dat hij haar aan werk in de showbusiness zou helpen.

Korte tijd later nodigde hij haar uit voor een diner in een hotel. Na afloop gingen ze naar zijn kamer en zou Cosby haar een verdovend middel hebben gegeven, waarna ze werd verkracht.

Biografie

Dickinson vertelde eerder over deze ontmoeting in een in 2002 verschenen biografie. Daarin staat dat ze niet met Cosby de kamer wilde binnengaan, waarna hij woedend de deur voor haar neus dichtgooide. Nu zegt Dickinson dat zij en haar uitgever haar verhaal in de biografie hadden aangepast onder druk van advocaten van Cosby.

"Ik vertel dit omdat het juist is dat te doen. Dit is met mij gebeurd en het is het ware verhaal", zei Dickinson tegen de interviewer.

Meer beschuldigingen

Cosby werd de afgelopen weken door drie andere vrouwen van seksueel geweld beschuldigd. Zelf heeft hij niet op de beschuldigingen gereageerd. Zijn advocaat zegt dat zijn cliënt "tientallen jaren oude, twijfelachtige" beschuldigingen geen antwoord waard vindt.

Cosby trof in 2006 in een civiele zaak een schikking met een andere vrouw. Hij zou haar meerdere malen hebben aangerand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl