NOS Nieuws

"Google nog niet klaar met Glass"

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Het is een tijdje stil geweest rondom Google Glass, maar het lijkt erop dat er een nieuwe versie van de computerbril aan komt. De Wall Street Journal schrijft dat er volgend jaar een opvolger komt met chips van Intel.

Volgens het tijdschrift heeft de nieuwe versie van de bril onder meer een verbeterde batterijduur, die zou kunnen uitkomen op twee dagen. De huidige Google Glass houdt het ongeveer één dag vol.

Hype

Google Glass kwam begin vorig jaar uit. De bril kan foto's en video's maken en via stemcommando's routebeschrijvingen geven of zoekopdrachten uitvoeren op internet. De bril leidde tot een grote hype, onder meer omdat die bij introductie maar in zeer beperkte oplage beschikbaar was.

Google Glass kent geen groot succes. Dat komt door de hoge aanschafprijs (zo'n 1200 euro), de privacyvraagstukken die de ingebouwde camera opwerpt en het nerdy ontwerp. Om dat laatste tegen te gaan is Google samenwerkingen aangegaan met ontwerpers van luxe monturen.

Ook richt de tech-industrie zich meer op computers in horloges in plaats van computers in brillen. Ook Google heeft een versie van zijn besturingssysteem Android gemaakt voor horloges. Onder meer Motorola, LG en Samsung hebben er horloges mee op de markt gebracht.

Intel

Chipfabrikant Intel probeert al enige tijd een voet tussen de deur te krijgen in de markt voor wearables, computers die je op of om je lijf draagt. Het bedrijf heeft veel succes met processoren voor PC's en laptops, maar in tablets, smartphones en nog kleinere apparaten heeft Intel het nakijken. Concurrenten slaagden er eerder in om chips te maken die energiezuinig genoeg zijn voor zulke apparaten.

Google richt zich ook op slimme horloges

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl