De artsen waren zelf niet bij de uitspraak aanwezig
NOS Nieuws

Cardiologen Ruwaard van Putten niet geschorst

Drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mogen als arts blijven werken. Dat heeft het medisch tuchtcollege in Den Haag bepaald. Het drietal wordt wel berispt.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wilde de cardiologen een beroepsverbod opleggen. Ze zouden dossiers niet op orde hebben gehad en onnodig grote risico's hebben genomen bij behandelingen. Advocaten van de cardiologen vonden schrapping een disproportionele straf.

De tuchtrechter zegt de artsen hun werk niet goed hebben gedaan. Patiënten en familie zouden vaak niet hebben geweten waar ze aan toe waren. Toch gaat een schorsing het tuchtcollege te ver, vooral omdat niet kan worden vastgesteld of patiënten de dupe zijn geworden van fouten van de artsen.

"Eigenlijk niet vast te stellen welke arts waarvoor verantwoordelijk was"
Artsen Ruwaard niet geschorst

Bij de uitspraak in Rotterdam lieten de cardiologen en hun raadsmannen verstek gaan. Waarom ze er niet waren, is onduidelijk.

Aanleiding voor de zaak tegen het trio was een opvallend hoog aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie, in het jaar 2010. Toen dat twee jaar later bekend werd, kwam het Ruwaard van Putten Ziekenhuis onder verscherpt toezicht te staan.

Boos

Nabestaanden zijn boos over de uitspraak. Voor hen is duidelijk dat de cardiologen iets met de dood van hun geliefden te maken hebben.

Nabestaande Ruwaard teleurgesteld om berisping

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heet inmiddels Spijkenisse Medisch Centrum. Het is na een faillissement overgenomen door drie ziekenhuizen uit de regio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl