NOS NieuwsAangepast

Ziekenhuizen nemen Ruwaard over

Drie ziekenhuizen die eerder hebben overwogen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (RPZ) in Spijkenisse over te nemen, gaan dat nu alsnog doen. Het gaat om het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

De naam Ruwaard van Putten Ziekenhuis wordt veranderd in Spijkenisse Medisch Centrum. Het wordt een "short stay ziekenhuis", waar van maandag tot en met vrijdag basiszorg wordt geleverd. Voor meer complexe behandelingen moeten mensen naar een van de andere ziekenhuizen in de regio. Die ziekenhuizen zullen intensief samenwerken.

Voorne-Putten

De overnamepartijen hebben afgesproken dat er voor de patiënten op dit moment zo min mogelijk verandert. Alle medische afspraken gaan gewoon door.

Vanmiddag werd bekend dat het RPZ in Spijkenisse failliet was verklaard. De drie ziekenhuizen die het RPZ overnemen besloten in april nog om dat niet te doen, omdat het een te groot financieel risico zou zijn.

De drie ziekenhuizen willen de zorg in de regio Voorne-Putten waarborgen en de kwaliteit en continuïteit garanderen.

Salaris

De intensive-care-afdeling van het ziekenhuis is gesloten. Verder bleek op een persconferentie dat er nog een oplossing moet worden gevonden voor de verloskunde in de regio.

Een van de curatoren zei dat het RPZ in 2011 een verlies heeft geleden van 5 miljoen euro en in 2012 een verlies van 4 miljoen euro. De totale schuldenlast, exclusief de hypotheek van de ziekenhuisgebouwen, bedraagt 15 miljoen euro.

Alle 900 medewerkers van het RPZ krijgen ontslag aangezegd. Ze krijgen hun salaris voor juni, met enige vertraging, via het UWV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl