NOS Nieuws

Thaise strandfeesten verboden

  • Flickr CC BY 2.0 Thomas sauzedde
    Welkomstbord Full Moon Party
  • Flickr CC BY 2.0 Thomas sauzedde
    Full moon party op Koh Phangan

In de Thaise provincie Surat Thani zijn strandfeesten verboden na de moord op een Brits stel. De twee rugzaktoeristen werden vijf weken geleden doodgeslagen op het eiland Koh Tao.

Het verbod is deels vanwege de veiligheid. De politie kan de jonge buitenlandse feestvierders weinig bescherming bieden, omdat de feesten vaak worden gehouden op afgelegen delen van stranden.

Ook willen de Thaise autoriteiten het imago van het toerisme in de regio verbeteren. Daar horen volgens een lokale gouverneur geen feesten met drank en drugs bij die vaak uit de hand lopen.

De autoriteiten maken echter een uitzondering voor het vollemaansfeest, de Full Moon Party, op Koh Phangan. Dat maandelijkse strandfeest is zo populair dat veel toeristen er speciaal voor naar Thailand komen. ​

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Vijf weken geleden werden de Britse rugzaktoeristen Hannah Witheridge (23) en David Miller (24) halfnaakt op het strand gevonden. De vrouw was verkracht. De moorden kwamen hard aan in Thailand, waar de economie voor 10 procent afhankelijk is van toeristen.

De politie pakte enkele Birmese verdachten op, die een bekentenis aflegden. Maar over de betrouwbaarheid van hun verhaal zijn steeds meer twijfels. Mogelijk hebben ze hun verklaring onder dwang afgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl