NOS NieuwsAangepast

Man bekent moord op toeristen GB

Een man uit Birma heeft bekend dat hij in Thailand twee Britse toeristen heeft vermoord. De Thaise politie doet DNA-onderzoek om te kijken of hij de waarheid spreekt.

De Britse rugzaktoeristen Hannah Witheridge (23) en David Miller (24) werden twee weken geleden op het toeristeneiland Koh Tao doodgeslagen. Beiden werden halfnaakt op het strand teruggevonden. De vrouw was verkracht. De twee lagen niet ver van het huisje waar ze verbleven.

Barman

De verdachte is 21 en werkte volgens de politie in een bar op Koh Tao. Hij zag hoe de twee Britten seks hadden op het strand en vatte toen het plan op om de vrouw te verkrachten, zegt de politie. Twee collega's van de man zitten ook vast. Ook zij komen uit Birma.

Later vandaag geeft de politie een persconferentie.

Polsbandje

De moorden kwamen hard aan in Thailand, omdat de economie voor 10 procent afhankelijk is van toeristen. "Ze zijn hier als de dood dat toeristen wegblijven", zegt NOS-correspondent Michel Maas. "De politie ging als een gek aan de slag om de zaak op te lossen."

Om te bewijzen dat Thailand een veilig vakantieland is, wil de minister van Toerisme reizigers een polsbandje geven. Als buitenlanders in de problemen zijn geraakt, kunnen ze met het polsbandje sneller worden geïdentificeerd, zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl