Na een overval door de Bende van Nijvel Photo News

In België is mogelijk een doorbraak bereikt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Michel Libert (70), de voormalige tweede man van de extreem-rechtse groepering Westland New Post (WNP) is opgepakt. Libert werd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel al verschillende keren als getuige verhoord, maar was niet eerder verdachte.

De Bende van Nijvel pleegde in 1982, 1983 en 1985 een aantal moorden en zeer gewelddadige overvallen, inbraken en diefstallen. In totaal vielen daarbij 28 doden.

De groepering WNP was mogelijk betrokken bij deze overvallen. Dat verklaarde ex-gangster Eric Lammens, die zelf lid was van WNP, onlangs in een Belgisch tv-programma. 

Eerdere aanhoudingen

Libert zou maandag in Brussel zijn aangehouden na een tip van een man uit Frankrijk. Het is niet de eerste arrestatie in het onderzoek. Mensen die eerder werden aangehouden, moesten allemaal worden vrijgelaten omdat er geen bewijs was.

In mei werd ook al een doorbraak geclaimd, toen een man van 67 uit Brussel werd opgepakt. Ook dat was na een tip van een Fransman.

Volgend jaar november is het 30 jaar na de laatste overval en dan is de zaak verjaard. Justitie heeft de politiek gevraagd om de termijn met tien jaar te verlengen. 

STER reclame