liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Vanavond laatste profwedstrijd voor Mayweather

Dat Floyd Mayweather een grote mond heeft, is algemeen bekend. Maar de Amerikaanse bokser komt zijn beloftes toch best vaak na. Vannacht kan Mayweather in zijn laatste profpartij het record van de legendarische Rocky Marciano evenaren. Mayweather neemt geen enkel risico; hij koos voor de relatief onbekende Andre Berto. De Amerikaan van Haïtiaanse afkomst verloor drie van zijn laatste zes partijen.

Floyd Mayweather en Andre Berto dagen elkaar uit

Staatssecretaris Van Rijn uitgefloten op zorgmanifestatie

Bij een demonstratie in Amsterdam tegen bezuinigingen in de zorg is Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid door duizenden deelnemers uitgefloten.

Van Rijn uitgejouwd bij zorgmanifestatie

De demonstranten verzamelden zich op het Damrak en liepen naar het Westerpark, waar de staatssecretaris zijn toespraak hield. De petitie Red de Zorg is door 800.000 mensen ondertekend.

Zeldzame babyneushoorns gespot op Java

Zeldzame baby neushoorns gespot

Schattig en bovendien zeer bijzonder: camera's hebben beelden gemaakt van drie Javaanse neushoornkalfjes. De Javaanse neushoorn is een van de zeldzaamste dieren op Aarde. Met de drie kalfjes leven er nog maar zestig op het Indonesische eiland.

Recordkosmonaut weer met beide beentjes op de grond

Vijf missies, met in totaal 879 dagen in de ruimte. De Russische ruimtevaarder Gennady Padalka heeft met zijn laatste ruimtereis een nieuw record gevestigd. Hij keerde vannacht met twee astronauten terug uit het ISS-station en landde op de steppen van Kazachstan.

Padalka net na zijn landing in Kazachstan

Hij is overigens nog lang niet klaar met het maken van ruimtereizen. Padalka mikt op een zesde ruimtevlucht en wil het record op 1000 dagen zetten.

Lichaam gevonden in landingsgestel van een vliegtuig

Op Schiphol is het lichaam van een verstekeling gevonden in het landingsgestel van een vrachtvliegtuig. Het is nog onduidelijk waar het slachtoffer vandaan komt. Het vliegtuig kwam vanuit Afrika, maar welk land precies is nog niet bekend.

Het lichaam werd vanmorgen ontdekt. De marechaussee doet forensisch onderzoek.

Oostenrijkse premier: Hongaars beleid doet denken aan Holocaust

De Oostenrijkse bondskanselier Faymann heeft in een interview met het Duitse blad Der Spiegel de vluchtelingenpolitiek van de Hongaarse premier Orbán vergeleken met de nazipolitiek tegenover de Joden. "Vluchtelingen in treinen stoppen en ze laten geloven dat ze ergens anders heen gaan, doet denken aan de donkerste periode van ons continent", zei hij.

Vluchtelingen op weg naar de Oostenrijkse grens

Koning opent WK daklozenvoetbal met penalty's

Koning Willem-Alexander heeft op het Museumplein in Amsterdam de Homeless World Cup geopend met het nemen van penalty's. De koning miste de eerste strafschop, de tweede keer kwam de bal wel in het net terecht.

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan schoot twee keer mis.

1300 WK Thuislozen

De komende acht dagen strijden ruim vijfhonderd dak- en thuislozen uit 48 landen om de eerste plaats.

Trein grijpt auto; vijf doden in Duitsland

Bij een auto-ongeluk in het Duitse Monzingen zijn vijf jonge mannen om het leven gekomen. Een trein greep de auto op een spoorwegovergang. De slachtoffers zijn 17 tot en met 21 jaar oud.

De spoorwegovergang heeft spoorbomen, alleen is het niet duidelijk of die op het moment van het ongeval naar beneden waren.

Van de auto is niet veel meer over

Ahwwwwww...

De brandweer heeft in Horst een pup bevrijd die met zijn kop kwam vast te zitten tussen een hek. Dat lukte uiteindelijk door zeep en water te gebruiken, zo laat de brandweer Limburg-Noord via Twitter weten.

En zo liep het af:

Louis van Gaal gaat (weer) los op persconferentie

Van Gaal: ook de fans zijn blij met Louis van Gaal

Man plast in vliegtuig over medepassagiers heen

Een Amerikaanse vliegtuigpassagier is opgepakt, omdat hij vlak voor de landing over meerdere medereizigers heen plaste. De man stond op en plaste tussen de stoelen voor hem door, meldt NBC. Maar hij verloor z'n evenwicht waardoor ook mensen naast hem onder kwamen te zitten.

Jeff Rubin, de plassende vliegtuigpassagier

Het bleef rustig in de cabine, vertelt een ooggetuige. "Het is niet dat iedereen begon te schreeuwen, of zo. Ik had niet eens door wat er was gebeurd, totdat een stewardess vertelde dat de politie aan boord zou komen."

De man van 27 heeft vijf uur vastgezeten.

Man redt man van zelfmoord en krijgt knuffel

Hij wilde zich van het leven beroven en stond al klaar om van een brug te springen. Totdat een agent uit North Carolina hem van dat plan af praatte. Wat volgde was een intense knuffel tussen beide heren. Het tafereel is toevallig opgenomen en het filmpje gaat de wereld over.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Op het moment dat ik hem naar me toe trok, zei ik tegen hem: Het is goed zo, het is voorbij. Hij had de knuffel nodig", zegt de agent.

Tientallen doden en gewonden bij gasexplosie in restaurant India

In een restaurant in centraal India zijn zeker 44 mensen om het leven gekomen toen een gasfles ontplofte. Door de kracht van de explosie kwam het dak naar beneden waardoor er ook nog eens tientallen gewonden vielen.

Scholier wil spacecake verhandelen op schoolplein

Vijf euro per plakje moest het opleveren, maar veel omzet behaalde hij niet. Nog voor een 17-jarige scholier uit Heerlen zijn spacecake kon verkopen, werd hij gesnapt. Komende week wordt in een speciaal overleg besloten welke straf de jonge dealer krijgt opgelegd. De straf kan variëren van een verwijzing naar Bureau Halt tot een rechterlijke uitspraak.

De spacecake die de jongen wilde verkopen

30 jaar cel voor vader die kind in wasmachine stopte

In Frankrijk heeft een man een celstraf van 30 jaar gekregen omdat hij zijn driejarige zoontje in een wasmachine had gestopt en het apparaat had aangezet. Het jongetje kwam daarbij om het leven. De moeder van het kind kreeg 12 jaar cel voor medeplichtigheid.

Het voorval gebeurde in 2011. Het gezin stond destijds onder toezicht van de Franse jeugdzorg.

Stille tocht in 2011 voor het omgekomen jongetje