NOS Sport

Mayweather wil record Rocky Marciano evenaren

  • AFP
    Floyd Mayweather (l) en Andre Berto bij de weging
  • AFP
    Rocky Marciano (r) in 1953 tegen Archie Moore

Dat Floyd Mayweather een grote mond heeft, is algemeen bekend. Maar de Amerikaanse bokser komt zijn beloftes toch best vaak na. Vannacht kan Mayweather in zijn laatste profpartij het record van de legendarische Rocky Marciano evenaren.

The Brockton Blockbuster won begin jaren vijftig maar liefst 49 partijen op rij, waarvan 43 op knock-out. Mayweather nam in de aanloop naar zijn laatste wedstrijd geen enkel risico; hij koos voor de relatief onbekende Andre Berto. De Amerikaan van Haïtiaanse afkomst verloor drie van zijn laatste zes partijen.

Geweldig gevecht

"Het belangrijkste is dat we er vol voor gaan. Nadat Manny Pacquiao de fans geen mooie strijd bood, gaat dit een geweldig gevecht worden", zei Mayweather met een verwijzing naar het zogenaamde 'Gevecht van de eeuw'. Vooraf werd veel verwacht van de strijd tussen Mayweather en de Filipijn, maar de twee boksers konden de verwachtingen niet waarmaken.

Afgelopen week ontstond er enige ophef rond Mayweather door een bericht dat hij de avond voor het gevecht met Pacquiao de dopingregels zou hebben overtreden met een injectie van zoutoplossing en vitaminen. Mayweather ontkent dat in alle toonaarden en ook het Amerikaanse dopingagentschap USADA heeft laten weten dat er voor de injectie een vrijstelling was gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl