Wekdienst van donderdag 4 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, De zon schijnt af en toe, vooral in de middag. Aan zee kan eerst nog een enkele bui vallen. Later landinwaarts af en toe een bui. Het wordt een graad of 20, bij een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Wat heb je gemist?

In het centrum van Londen heeft een 19-jarige man voorbijgangers aangevallen met een mes. Een vrouw is daarbij omgekomen en vijf anderen raakten gewond. De politie wist hem met een stroomstootwapen uit te schakelen en op te pakken. De dader zou psychische problemen hebben, maar een terreurdaad wordt niet uitgesloten. Vandaag loopt er vanwege die steekpartij meer politie op straat in Londen.

Het leven is iets goedkoper geworden: volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is er voor het eerst in lange tijd sprake van negatieve inflatie. Volgens het CBS betalen we minder voor bijvoorbeeld brandstof en vakanties. Daarnaast stijgen de huurprijzen minder hard dan verwacht. Dit is best bijzonder - we hadden voor het laatst negatieve inflatie in 1987.

Dankzij twee goals van aanvoerder Davy Klaassen heeft Ajax de volgende ronde bereikt van de Champions Leauge-voorronde. De moeizame 1-2 overwinning op het Griekse PAOK Saloniki was na het 1-1 gelijkspel van een week eerder genoeg voor de Amsterdammers. Na vier minuten kwam PAOK op een 1-0 voorsprong. Door een penalty vlak voor rust en een late goal wist Ajax alsnog te winnen.

Trainer Peter Bosz was minder te spreken van het spel van zijn ploeg - hij vond het tempo zo laag liggen dat hij naar eigen zeggen zelf ook nog mee had kunnen doen.

Bosz: ik had zelf nog mee kunnen doen

Verder vandaag...

Wordt de uit Syrië ontsnapte Laura Hansen voorgeleid. De 20-jarige Laura kwam maandag aan op Schiphol, waar ze werd aangehouden. Ze wordt verdacht van deelname aan een terreurorganisatie. Verder spelen Heracles en AZ vanavond in de Europa Leauge de terugwedstrijden. Heracles speelde vorige week gelijk, AZ wist te winnen.

Fijne dag!

Deel artikel: