Klaassen schiet Ajax verder in voorronde CL

Samenvatting PAOK Saloniki - Ajax

Ajax heeft de play-offs voor de groepsfase van de Champions League bereikt. De Amsterdammers zegevierden in Griekenland dankzij twee goals van Davy Klaassen met 2-1 over PAOK Saloniki. Die moeizame zege volstond, na het gelijkspel van vorige week in de Arena (1-1).

Heiko Westermann begon in de basis, als ervaren extra man in de achterhoede, maar de Duitser zakte volledig door het ijs. Dat kostte Ajax al in de vierde minuut een tegengoal. Westermann peerde volledig mis bij een hoekschop van Garry Rodrigues, waarna Stefanos Athanasiadis de bal in het doel rommelde.

In feite veranderde er weinig voor de Amsterdammers, die door de 1-1 in de Arena sowieso moesten scoren. Maar het zag er niet naar uit dat Ajax aan scoren toe zou komen. PAOK was zelfs dicht bij de 2-0, maar Athanasiadis hielp de een na de andere kans om zeep.

• ANP
    PAOK komt in de vierde minuut op voorsprong. Heiko Westermann (r) en Jasper Cillessen balen
  • ANP
    Klaassen schiet Ajax vlak voor rust naar 1-1 vanaf de strafschopstip

Toch kwam er gevaar en zelfs bijna een doelpunt. Mateo Cassierra nam op het oog de bal met de hand mee, waarna de bal tussen de benen van doelman Glykos door hobbelde, maar die draaide zich razendsnel om en kon nog net voor de lijn de bal tegenhouden.

PAOK leek stand te houden, maar vlak voor rust greep Marin Leovac Nick Viergever bij het shirt, waarna arbiter Anthony Taylor floot voor een strafschop. Davy Klaassen schoot de penalty onberispelijk door het midden binnen, waardoor Ajax toch nog met een opsteker de kleedkamer opzocht.

Ajax had de verdediging in de tweede helft beter op orde, al kopte Ioannis Mystakidis op de lat. In aanvallend opzicht bleven de Amsterdammers echter onmachtig en een verlenging leek aanstaande. Die kwam er niet: Klaassen haalde verwoestend uit toen een afgeslagen bal voor zijn voeten viel en schoot Ajax naar de play-offs.