Politie bij Russell Square in Londen
NOS Nieuws

Dode, gewonden bij aanval met mes in centrum Londen

In het centrum van Londen heeft een man met een mes mensen aangevallen. Een vrouw van in de zestig is daarbij om het leven gekomen, twee andere vrouwen en drie mannen raakten gewond. Het is niet bekend hoe de gewonden eraan toe zijn.

De Londense politie heeft de man van 19 met een stroomstootwapen uitgeschakeld. Hij is gearresteerd en naar het ziekenhuis gebracht. De aanval vond plaats op Russell Square, vlak bij het British Museum.

Psychische problemen

De politie zegt dat de dader waarschijnlijk psychische problemen heeft, maar sluit een terroristische aanslag niet uit. De aanval komt een dag nadat Londen besloot extra politieagenten in te zetten vanwege terreurdreigingen in Europa.

De Londense burgemeester Sadiq Khan zei vanochtend dat de inwoners van zijn stad waakzaam en kalm moeten blijven. Hij vraagt mensen verdachte situaties bij de politie te melden.

Tijdens de terreuraanslagen in de Britse hoofdstad in 2005 blies een zelfmoordenaar zich op in de metro bij Russell Square. Daarbij kwamen 26 passagiers om het leven.

Politie: we kijken ook naar terrorisme in deze zaak

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl