Goedemorgen...

Wekdienst: liquidatie, executie om dutje en Champions League

Goedemorgen,

Het is vandaag vrij zonnig en droog en het wordt 14 tot 19 graden. Morgen, Hemelvaartsdag, begint droog. In de middag en avond valt er mogelijk veel regen. Het wordt een graad of 16.

Wat heb je gemist...

In Amsterdam is een man doodgeschoten. Het slachtoffer lag naast zijn auto, in Amsterdam-West. Het is niet duidelijk of hij zelf uit de auto is gestapt of dat de daders hem eruit hebben gesleurd. Het incident gebeurde rond tien voor half één. De kogels raakten een tram en auto's. Niemand raakte gewond. Het is nog niet bekend wie het slachtoffer is.

  • Anna Pruis / NOS
    Het slachtoffer ligt naast de auto op de grond
  • Anna Pruis / NOS
    De politie heeft de omgeving afgezet
  • Anna Pruis / NOS
    Hulpdiensten blokkeren de weg

De Noord-Koreaans minister van Defensie is geëxecuteerd omdat hij in slaap was gevallen bij een evenement waarbij ook Kim Jong-un aanwezig was. Hij kreeg de doodstraf voor ontrouw en gebrek aan respect voor de leider van Noord-Korea. Minister Hyon is volgens Zuid-Korea op 30 april voor het vuurpeloton gebracht.

Bij een treinongeluk in de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Het is nog niet duidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Barcelona staat in de finale van de Champions League. Bayern München won van de Spanjaarden met 3-2, maar dat was niet genoeg na de overwinning van Barcelona vorige week.

CL: Bayern München - Barcelona

De man die eind januari het NOS-gebouw binnendrong heeft eerder die maand een e-mail gestuurd aan het tv-programma Pauw. Dat heeft presentator Jeroen Pauw gezegd in de uitzending van gisteravond.

De televisie is een dominerend medium voor informatie, of beter desinformatie. Men dient zich ervan bewust te zijn dat met een volledige controle van de sociale communicatiemiddelen de massa geconditioneerd kan worden, omdat men zo haar denken en wensen naar behoefte kan manipuleren.

Tarik Z. in zijn mail

Wat je moet weten...

Vuurwerkramp 15 jaar geleden

Het is vandaag precies 15 jaar geleden dat Enschede werd getroffen door de vuurwerkramp. Daarbij vielen 23 doden en ongeveer 950 gewonden. Gisteravond is in diezelfde stad een groothandel in feestartikelen in vlammen opgegaan. De brandweer dacht even dat er ook vuurwerk in het pand lag.

Deel artikel: