NOS Nieuws

Tarik Z. stuurde mail naar talkshow Pauw

  • NOS
    Tarik Z.

De man die eind januari het NOS-gebouw binnendrong heeft eerder die maand een e-mail gestuurd aan het tv-programma Pauw. Dat heeft presentator Jeroen Pauw gezegd in de uitzending van gisteravond.

De redactie van Pauw kreeg de mail op 8 januari, een dag na de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. De e-mail van Tarik Z. werd in eerste instantie niet echt opgemerkt. "Er komen heel veel min of meer verwarde reacties binnen", zei Pauw. Pas later, na het incident bij de NOS, bedacht de redactie dat er van de dader een e-mail was binnengekomen.

Niet heel samenhangend

De inhoud is volgens Pauw "niet heel samenhangend", maar ook "op zich niet van een verwarde man". Hij las een deel voor: "De televisie is een dominerend medium voor informatie, of beter desinformatie. Door de digitale samensmelting van woord, toon en beeld heeft ze grote invloed. Men dient zich ervan bewust te zijn dat met een volledige controle van de sociale communicatiemiddelen de massa geconditioneerd kan worden, omdat men zo haar denken en wensen naar behoefte kan manipuleren. Wie de media beheerst, kan bepalen hoe de massa denkt, en kan deze controleren en sturen."

In Pauw werd gesproken over de rechtszaak tegen Tarik Z. Hij stond gisteren voor het eerst voor de rechter tijdens een pro-formazitting. De zaak wordt op 19 juni inhoudelijk behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl