De trein van Amtrak was op weg van Washington naar New York en ontspoorde in een bocht
NOS Nieuws

Doden en tientallen gewonden bij treinongeluk Philadelphia

Bij een treinongeluk in de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Meer dan vijftig mensen zijn gewond geraakt, van wie zes ernstig. De trein ontspoorde toen het avond was in Philadelphia.

De trein van spoorwegmaatschappij Amtrak was op weg van Washington naar New York en ontspoorde in een bocht. Vooral in het voorste deel van de trein is de schade groot.

Burgemeester Nutter van Philadelphia zegt dat het een absolute puinhoop is op de plaats van het ongeluk. "Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik denk dat dat ook geldt voor de hulpverleners."

  • AFP
    Brandweerlieden en agenten bij het voorste deel van de ontspoorde trein
  • AFP
    Aan inzittenden van de trein worden dekens uitgedeeld
  • AFP
    Bij het ongeluk met de trein kwamen zeker 5 mensen om
  • AFP
    De trein ontspoorde toen het avond was in Philadelphia
  • AFP
    Een agent stuurt een omstander weg bij de plek van het ongeluk
  • AFP
    Een moeder samen met haar kinderen op een afstandje van de plek van het ongeluk

Er zaten 238 passagiers en vijf medewerkers van Amtrak in de trein. De meeste mensen konden op eigen kracht uit de rijtuigen klimmen. Het is nog niet bekend of de trein te snel reed.

Het treinverkeer tussen Washington en New York ligt de komende dagen stil, zegt correspondent Arjen van der Horst. "Dat gaat tienduizenden forensen problemen opleveren. Deze route, die doorloopt naar Boston, is een van de drukste lijnen van de VS."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl