Barcelona schakelt Bayern uit in de Champions League
NOS Voetbal

Barcelona ondanks nederlaag bij Bayern in finale

Barcelona heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. Na de overtuigende 3-0 overwinning vorige week in Spanje kon de ploeg zich in de return een bescheiden nederlaag permitteren, 3-2, om ten koste van Bayern München de eindstrijd in Berlijn te bereiken.

CL: Bayern München - Barcelona

Het Beierse publiek geloofde nog in het wonder van München. En aanvankelijk gaf de wedstrijd daar ook aanleiding toe: in de zevende minuut zorgde Mehdi Benatia met een kopbal uit stand voor de 1-0. Het duurde echter niet lang voordat Barcelona de Duitse hoop aan diggelen schoot.

Het Catalaanse supertrio was daarvoor verantwoordelijk. Tot twee keer toe werd de aanval knap opgezet door Lionel Messi, vond de onbaatzuchtige Luis Suarez zijn kompaan Neymar en schoot de Braziliaan de bal beheerst binnen.

Neymar was de held van de avond met twee treffers

Even storm

Met die twee treffers in het eerste halfuur had Barça wat het wilde en liet het de bal aan Bayern. De Catalanen leken onbewust al met hun gedachten bij het duel van zondag met Atlético, waarin de Spaanse titel veroverd kan worden.

Het viel Bayern te prijzen dat het de moed niet verloor en de aanval bleef zoeken. Kansen kwamen er ook volop, maar de inzetten van Robert Lewandowski en Thomas Müller misten geloof en precisie.

Na een uur was het plotseling wel raak: Lewandowski speelde zich op de kop van het strafschopgebied knap vrij en krulde de bal in de hoek. Nadat Müller met een geplaatst schot er zelfs 3-2 van had gemaakt, begon het heel even te stormen in München. Lang duurde dat niet: Barcelona bleef simpel overeind en staat op 6 juni in Berlijn in de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl